Om Helleborus Korttidsvistelse

ÄNTLIGEN har Helleborusskolan AB fått tillstånd beviljat från IVO att få bedriva Korttidsvistelse utanför det egna hemmet. Korttidsvistelse är till för att ge den enskilde möjlighet till rekreation och miljöombyte eller för att ge anhöriga tillfällen till avlösning. Vi är så glada över det! Till ändamålet har vi köpt ett radhus om 180 kvm beläget i vackra Täby Kyrkby.  Adressen är Adolf Lemons väg 75.

Vi planerar att starta upp verksamheten den 15/1 2018

Tala med ditt barns  biståndshandläggare vad det gäller LSS i er hemkommun. Det är er kommun som beviljar insatsen. Helleborusskolans korttidsboende kommer att erbjuda ditt barn/ungdom samma fina bemötande, förståelse och kunnande som alltid. Därutöver kommer vi att göra många spännande utflykter i närområdet, eller annat. Vi kommer även att erbjuda kollo under alla skollov. Våra kollon kommer att ha olika inriktningar för att passa många olika typer av intressen.

Alla barn som har diagnos inom autismspektrum har rätt till insatser via LSS. LSS är en "tvådelad" lag, det innebär att barnet/ungdomen har rätt till en meningsfull fritid, kamratkontakter och trygghet samt att vårdnadshavare har "rätt" till avlastning med hänsyn till syskon, egen rekreation, vardagssysslor och annat. Vardagliga göromål som kan vara svåra att få till, om man har ett barn med diagnos inom autismspektrumet.

För ytterligare information, om ni vill veta mer eller besöka vår verksamhet så ta kontakt med Tf Verksamhetschef My Hvittfelt på telefonnummer: 0739-422985 eller via mail my.hvittfelt@helleborusskolan.se