Om Helleborus Omsorgs Korttidsvistelse

Helleborus Omsorg AB är ett systerföretag till Helleborusskolan AB, som finns i både Täby och Åkersberga.

Helleborus Omsorg bedriver korttidsvistelse i vårt familjära radhus i Täby Kyrkby. Där bedriver vi korttidsvistelse för barn och ungdomar mellan 10-18 år.

Huset har 5 st sovrum, ett vardagsrum och ett kök där vi har film och spelkvällar. Vi har också datarum med flera speldatorer och PS4 och en pyssel- och spelhörna. Utomhus har vi en liten trädgård där vi har studsmatta och där vi kan fika, grilla och äta utomhus.

Vi har nära till Helleborus egna gård (ca 10min med bil) där vi har möjlighet att träffa hästar och andra djur. Vi gör även aktiviteter utanför korttids och har bland annat nära till Täby Centrum, sjöar och skog.

Verksamheten

Helleborusomsorg AB slog upp dörrarna till vår korttidsverksamhet den 18 Januari 2018.

Helleboruskorttidsvistelse vänder sig till barn och ungdomar 10-18 år som är normalbegåvade med diagnos inom Autismspektrum och är berättigade till LSS.

Vi har 7 stycken fastanställda och ca 25-30 barn som är berättigad korttidsvistelse olika antal dagar per månad. Vi har möjlighet till att ha 5 barn sovandes samtidigt.

All personal genomgår utbildningar i bemötande av brukare inom Lågaffektivt bemötande och CPS (Collaborative Proactive Sollutions). De heltidsanställda genomgår Fritidsledarutbildning genom Karlskoga Folkhögskola vid behov. I personalgruppen finns idag, utöver grundläggande autismkompetenser, utbildade: Fritidsledare, Förskolelärare, Undersköterska.

Vår verksamhet är öppet årets alla dagar, dygnet runt.

Välkommen på besök! Kontakta oss.

vlcsnap-2019-02-19-15h10m20s656.png