Våra hästar

Hästars lugnande inverkan, villkorslösa kärlek bidrar till att minska stress och ångest. Dessutom är det härligt att rida. Inom Helleborus så har vi tre terapihästar; Teitur, Mestur och Loke. De är islandshästar. Varje onsdag får de elever som vill komma ut och rida, borsta och mysa. Stallmiljön är en levande miljö där det finns katter, hästar och hundar.

Våra hästar används också på helgerna för de barn och ungdomar som har plats på Helleborus Korttidsvistelse. Besöket i stallet styrs helt av hur mycket erfarenhet barnet har. Är man van vid att rida, så kan man få ta en ridtur tillsammans med personal, har man inte ridit så mycket så kan man md hjälp av ledare rida en tur i skogen, vill man bara klappa eller borsta så går det också bra.

Frontiers in Public Health har publicerat en studie som visar att umgänge med hästar och ridning påverkar barns kognitiva förmågor och inlärning på ett positivt sätt.